afvallen met vetbinders

Wat is een vetbinder?

Afvallen met vetbinders? Een vetbinder (ook wel bekend als vetblokker) is een dieet supplement in de vorm van een pil of capsule en bevat voornamelijk natuurlijke ingrediënten en lipofiele stoffen. Lipofiel betekent letterlijk “vetminnend”. Lipofiele stoffen werken door vetten uit het voedsel dat je eet aan te trekken om zich vervolgens te binden aan die vetten. Hierdoor wordt voorkomen dat het lichaam en spijsverteringsstelsel de vetten absorbeert.

Als de vetbinders in contact komen met de vetten in de maag, “binden” zij zich tot een gel achtige samenstelling. Het vet wordt hierdoor hard en dat bemoeilijkt de opname van het vet door het lichaam. De vetten verlaten vervolgens het lichaam op natuurlijke wijze.

Lees ook: Pure Acai Capsules; afvallen met Acai bessen?

Vetbinders beginnen snel te werken als zij worden ingenomen voor de maaltijd of direct na de maaltijd. Een vetbinder is een goede keus als je moeite hebt met het vermijden van voeding dat veel vetten bevat. De meeste mensen houden nu eenmaal van chips, pizza of een lekkere hamburger. Deze voeding zou je eigenlijk zo veel mogelijk moeten vermijden, maar een vetbinder kan tegelijkertijd wel de negatieve effecten op je dieet verminderen mocht je toch een misstap maken tijdens je dieet.

Een vetbinder moet je niet verwarren met een vetverbrander. Een vetverbander helpt namelijk het verbranden van vetten die al door je lichaam zijn opgenomen.

Welke vetbinders zijn beschikbaar?

Er zijn verschillende vetbinder pillen beschikbaar, maar vetbinders met natuurlijke ingrediënten zijn het populairst. De vetbinders werken eigenlijk allemaal op dezelfde manier en hebben ook hetzelfde effect op je lichaam. Namelijk, het binden van vetten en voorkomen dat die vetten door je lichaam worden geabsorbeerd. Het voordeel van vetbinders is dat zij je ook een verzadigd gevoel geven. Hierdoor zul je minder eten, wat je diet uiteraard ten goede komt.

Modifast Vetbinder

Modifast vetbinder bevat NeOpuntia, een vezelextract afkomstig van de gedroogde bladeren van de nopalcactus. Deze draagt bij tot gewichtsverlies door het binden van vetten en suikers en zo de calorie-inname te reduceren. Daarenboven heeft de nopalcactus een hongerstillend effect.

XLS Medical

XLS Medical is een bekende vetbinder in Nederland. Dit supplement bevat Cactus extract. Cactus extract bestaat uit vezels, en die zorgen er voor dat het spijsverteringssysteem langzamer gaat werken. Dit zorgt er voor dat vetten niet zo snel kunnen worden verteerd en langer in de maag blijven waardoor je ook langer verzadigd bent. Je hebt dus niet zo snel honger. Voorts werken beiden supplementen als vetbinders. Volgens de fabrikanten van de dieetpillen kunnen zij tot 27,4% van de vetten die je binnen krijgt binden.