Darmen reinigen en ontgiften; wat zijn de voordelen en hoe kun je je darmen reinigen? Een gezonde darm is van belang voor een gezond leven. Veel mensen hebben darmproblemen omdat zij niet genoeg vezels en natuurlijke detox producten binnen krijgen in hun dagelijks dieet.  De aanbevolen hoeveelheid vezels per dag is 30 gram. Een dieet zonder vezels is net tanden poetsen zonder tandenborstel! In dit artikel gaan we in op de voordelen van darmreiniging.

Het is niet eenvoudig om feces en achtergebleven voedselresten uit de darmen te verwijderen. Zonder de essentiële natuurlijke vezels is het onmogelijk om je darmen te reinigen. En als de voedselresten zich opstapelen, dan kun je te maken krijgen met gezondheidsproblemen zoals constipatie, opgeblazen gevoel of nog erger: darmkanker. Daarom is het van groot belang je darmen schoon te houden.

Darmspoeling en detoxen is van groot belang om de gezondheid van je dikke darm te waarborgen. In je dikke darmen worden voedselresten opgenomen die nog niet zijn verwerkt door je dunne darm. Ook wordt er water en zout onttrokken. Juist daarom is het van belang een gezond darmsysteem te hebben. Immers, gezondheid begint bij je darmen.

Voordelen darmen reinigen en ontgiften

darmen reinigen en ontgiften

Voordelen darmspoeling

Simpel gezegd helpt een darmspoeling de spijsvertering bij het afbreken van voedsel, het absorberen van voedingsstoffen, water en zout en het verwijderen van feces (achtergebleven voedingsresten ofwel ontlasting). Het resultaat van een darmspoeling is meer energie.

Helpt spijsverteringsstelsel

Darmspoeling helpt het spijsverteringsstelsel. De taken van het spijssverteringsstelsel zijn combinatie van een mechanisch en chemisch proces. Het mechanische proces heeft betrekking op verkleining van de voedselbrokken (kauwen en kneden). Het chemisch proces betreft de verkleining onder invloed van enzymen (vertering).

Als er sprake is van een goed spijsverteringsstelsel, zullen voedingsstoffen veel makkelijker kunnen worden opgenomen. De overige voedselresten zullen door het lichaam worden verwijderd via de ontlasting. Zonder een regelmatige stoelgang, kun je last krijgen van constipatie.

Verwijdering toxines

Het verwijderen van feces is ook van belang om vergiftiging te voorkomen. Een darmreiniging verwijdert niet alleen feces, maar zorgt ook voor een goede stoelgang.

Darmreiniging verhoogt ook je weerstand tegen bepaalde ziektes. Een gezonde darm kan zich ook verdedigen tegen slechte bacteriën. Maar als je spijsverteringssysteem niet goed werkt kunnen slechte bacteriën in je lichaam komen en in je bloedstroom terecht komen.

Dat kan ervoor zorgen dat je minder energie hebt of een allergie of immuniteitsziekte ontwikkelt. Een darmspoeling helpt de weerstand van het spijsverteringssysteem weer te verhogen en te herstellen.

Een dagelijkse stoelgang is van belang zodat onverteerde voedselresten het lichaam ook weer kunnen verlaten en vergiftiging te voorkomen. Zonder dagelijkse stoelgang bouwen toxines zich op die door het lichaam kunnen worden geabsorbeerd. De toxines kunnen je geestelijke en emotionele gezondheid aantasten. Een darmspoeling helpt dus niet alleen tegen reguliere verwijdering van voedselresten, maar ook tegen verwijdering van toxines in je lichaam.

Andere voordelen van darmreiniging:

1. Vermindering van eetlust

2. Vermindering van lichaamsgeuren en slechte adem

3. Vermindering van winderigheid

4. Vermindering witte aanslag op de tong

5. Verbetering van de huid